/dit is boem

Om te waarderen wat je hebt, blik je terug op wat je had. Het avontuur van Boem Media start op de basisschool. Geen stuntfiets of gameconsole. Nee, Corné in ‘t Hout is gek op zijn cassettecamera. Afgeschreven door papa’s werk, met onverwachts een héél nieuw leven voor zich. Enkele jaren later (2011) registreert diezelfde cam-recorder de vriendschappelijke wedstrijd van de plaatselijke ASV Dronten tegen het grote sc Heerenveen.

Het vrijblijvend vastleggen van een oefenwedstrijd is de start van ASV Dronten TV. Samen met andere vrijwilligers wordt wekelijks gewerkt aan video’s van wedstrijden van de tweedeklasser. De hoogtepunten van competitiewedstrijden én reacties staan later in het weekend online.

In 2014 een nieuw avontuur. Hoofdklasser Flevo Boys kan zich vinden in een ambitieus plan. Club TV met méér camera’s langs de lijn, een presentatiedesk met analisten én vaker publiceren. Vanuit het inmiddels opgerichte Boem Media verkast Corné samen met kameraad & collega Tom Koole naar Flevo Boys. In Emmeloord volgen ónvergetelijke derby’s tegen Urk en Genemuiden, een bekerduel met FC Groningen en tál van andere unieke hoogtepunten. Dat alles, te ‘herbeleven’ in Flevo Boys TV.

Maatschappelijk bewust, ook dat is Boem Media. Op eigen initiatief wordt enkele jaren gewerkt aan items voor de jongerenrubriek van Omroep Flevoland. Gezondheid en welzijn staat in ‘Check It Out’ centraal. Daarnaast is Corné sinds 2016 één van de commentatoren tijdens thuiswedstrijden van sc Heerenveen voor bezoekers van de blindentribune. Want ook blinden en slechtzienden moeten de sfeer in het stadion maximaal kunnen beleven.

De droomstap naar de Eredivisie wordt in 2017 werkelijkheid. Subtopper FC Utrecht ziet in Boem Media een nieuwe partner. Sindsdien werken wij vrijwel dagelijks aan voorbeschouwingen, diepte-interviews, samenvattingen, documentaires, podcasts én meer. Dat alles is te zien en te horen via (online) kanalen van FC Utrecht en ESPN.

Ambitie ligt in de toekomst. Hopelijk volgen nog veel meer avontuurlijke hoofdstukken. Jong en ondernemend. Woorden die passen bij Boem Media. Het was, is én blijft een uit de hand gelopen hobby. Waar zo’n afgeschreven cam-recordertje wel niet voor kan zorgen.